fbpx

Nasz sklep

Zamów Online

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

Bezy

Bezy przygotowane w Kęsach to nie tylko kruche, delikatne wypieki – to przede wszystkim małe dzieła sztuki! Każdy z wypieczonych przez nas blatów bezowych połączony jest z aksamitnym, aromatycznym kremem – na przykład malibu, mascarpone, ganache z białej czekolady czy ganache z ciemnej czekolady na kremie angielskim i ozdobiony świeżymi owocami. Dzięki wielogodzinowym suszeniu beza jest idealnie krucha i nie sprawia problemu podczas krojenia. Ale za to beza Pavlova jest krucha z wierzchu, a w środku delikatnie wilgotna. Klientom serwujemy bezy porcjowane lub w całości. Istnieje możliwość zamówienia ciasta większego lub mniejszego – dostosowanego do indywidualnych preferencji. W naszej ofercie dostępne są także lizaki bezowe, te w kształcie choinek będą smakowitym i niebanalnym upominkiem z okazji Świąt Bożego Narodzenia!

Jak podawać bezę?

Torty bezowe to słodkie wyroby cukiernicze, które prezentują się elegancko i okazale. Baza może być podana jako oddzielny deser, ale doskonale sprawdzi się również jako okazały tort. Klasyczna Beza Pavlova uświetni każdą podniosłą uroczystość: chrzciny, Komunię Świętą, przyjęcie weselne. Pasuje podana jako wykwintny deser do romantycznej kolacji we dwoje, na spotkanie z przyjaciółką, czy rodzinne świętowanie. Dobrze prezentuje na słodkim stole w towarzystwie tradycyjnych ciast jak serniki czy tarty z owocami. Sprawdzi się także na słodkim stole podczas baby shower czy wesela, podana z makaronikami i cake-popsami. Z uwagi na kremowe nadzienie, beza powinna być przechowywana w lodówce i podawana w temperaturze schłodzonej. Do pokrojenia tortu bezowego rekomenduje się użycie noża z dużym ostrzem, zanurzonego we wrzątku przed krojeniem każdego kawałka ciasta.