Torty klasyczne składają się z trzech blatów tradycyjnego biszkoptu, są przełożone różnymi kremami oraz otynkowane kremem maślanym. W podstawowej wersji udekorowane są dripem z czekolady i sezonowymi owocami. Mają wysokość około 12cm.
biała dama
jasny biszkopt, prażynka, krem na bazie mascarpone i śmietanki z dodatkiem białej czekolady, żelka malinowa
owoce leśne
jasny biszkopt, prażynka, krem na bazie mascarpone i śmietanki z dodatkiem białej czekolady, żelka malinowa, krem porzeczkowy
tropikalny
jasny biszkopt, prażynka, krem marakuja na bazie mascarpone i śmietanki, krem malibu, konfitura mango-marakuja
czeko-wiśnia
kakaowy biszkopt, prażynka, krem na bazie mascarpone i śmietanki z dodatkiem ciemnej czekolady, konfitura wiśniowa, ganache z czekolady deserowej
snickers
jasny biszkopt, biszkopt kakaowy, prażynka, krem z mlecznej czekolady z kawałkami czekolady, krem mascarpone, słony karmel, prażony orzech ziemny
Torty z monoporcji to wyjątkowa forma podania – każda porcja to osobna, perfekcyjnie wykonana miniatura tortu. Kompozycja ustawiona jest na piętrowym stelażu z niewielkim torcikiem na górze.
pistacja z maliną
Mus pistacjowy z białą czekoladą i żelka malinowa na kruchym ciastku migdałowym. Kolor monoporcji do ustalenia.
mascarpone z maliną
Mus mascarpone z białą czekoladą i żelka malinowa na kruchym ciastku migdałowym. Kolor monoporcji do ustalenia.
mleczna czekolada i owoce leśne
Mus z mlecznej czekolady i konfitura porzeczkowo-malinowa na kruchym ciastku migdałowym. Kolor monoporcji do ustalenia.
mascarpone z truskawką
Mus mascarpone z białą czekoladą i żelka truskawkowa na kruchym ciastku migdałowym. Kolor monoporcji do ustalenia.
chałwa i cytryna
Mus z chałwy i curd cytrynowy na kruchym ciastku migdałowym. Kolor monoporcji do ustalenia.
mango i marakuja
Mus z marakui z białą czekoladą i żelka mango na kruchym ciastku migdałowym. Kolor monoporcji do ustalenia.
Torty składające się z jednej warstwy financiera (wilgotnego biszkoptu z dodatkiem mąki orzechowej oraz musów w różnych smakach), udekorowane są polewą czekoladową lub zamszem z czekolady. Mają wysokość około 7cm. Tort musowy ma średnicę 22 cm i dzieli się na około 9 – 12 porcji.
mango i marakuja
financier migdałowy, prażynka z białą czekoladą, krem patissiere, żelka marakuja-banan, mus mango
czekolada z orzechem laskowym
kruszonka z orzecha laskowego, cremuex czekoladowe, mus mascarpone
wiśnia i pistacja
financier pistacjowy, prażynka z białą czekoladą, konfitura wiśniowa, krem z białej czekolady i mascarpone, mus pistacjowy
whisky z pomarańczą
financier czekoladowy, prażynka z deserową czekoladą, żelka pomarańczowa, krem waniliowy, mus whisky