Torty klasyczne składają się z trzech blatów tradycyjnego biszkoptu, są przełożone różnymi kremami oraz otynkowane kremem maślanym. W podstawowej wersji udekorowane są dripem z czekolady i sezonowymi owocami. Mają wysokość około 12cm.
biała dama
jasny biszkopt, prażynka, krem na bazie mascarpone i śmietanki z dodatkiem białej czekolady, żelka malinowa
owoce leśne
jasny biszkopt, prażynka, krem na bazie mascarpone i śmietanki z dodatkiem białej czekolady, żelka malinowa, krem porzeczkowy
tropikalny
jasny biszkopt, prażynka, krem marakuja na bazie mascarpone i śmietanki, krem malibu, konfitura mango-marakuja
czeko-wiśnia
kakaowy biszkopt, prażynka, krem na bazie mascarpone i śmietanki z dodatkiem ciemnej czekolady, konfitura wiśniowa, ganache z czekolady deserowej
snickers
jasny biszkopt, biszkopt kakaowy, prażynka, krem z mlecznej czekolady z kawałkami czekolady, krem mascarpone, słony karmel, prażony orzech ziemny
Torty z monoporcji to wyjątkowa forma podania – każda porcja to osobna, perfekcyjnie wykonana miniatura tortu. Kompozycja ustawiona jest na piętrowym stelażu z niewielkim torcikiem na górze.
pistacja & malina
Delikatny mus pistacjowy z dodatkiem białej czekolady przełamany lekko kwaskowym insertem malinowym. Cała kompozycja znajduje się na kruchym ciastku migdałowym.
mascarpone & malina
Puszysty mus mascarpone pâte à bombe z białą czekoladą połączony z insertem malinowym na kruchym ciastku migdałowym.
mleczna czekolada & owoce leśne
Aksamitna monoporcja, w której subtelna słodycz musu z mlecznej czekolady spotyka się z wyrazistym charakterem wkładki z czarnej porzeczki i maliny. Całość wykańcza kruche ciastko migdałowe.
biała czekolada & truskawka
Kremowy mus z białej czekolady otula podniebienie delikatną słodyczą. W sercu monoporcji skrywa się soczysta żelka truskawkowa, która wprowadza radosny kontrast i orzeźwienie. Całość spoczywa na kruchym, migdałowym ciastku, które dodaje chrupkości i głębi smaku.
chałwa & cytryna
Aksamitny mus z chałwy o subtelnej sezamowej słodyczy skrywa orzeźwiające serce cytrynowej wkładki. Całość dopełnia chrupiąca kruszonka z orzechów laskowych, nadając deserowi harmonijny balans kremowej delikatności, świeżości i szlachetnej nuty orzechów.
mango & marakuja
Delikatny mus marakuja o intensywnym i orzeźwiającym smaku, łączy się z miękką żelka mango, która dodaje owocowej nuty i przyjemnej tekstury. Całość spoczywa na kruchym, migdałowym spodzie, który idealnie kontrastuje z lekkością musu i słodyczą żelki.
jagoda & cytryna
Lekki jogurtowy mus z nutą cytryny o kremowej strukturze skrywa orzeźwiającą wkładkę jagodowo-cytrynową. Całość oparta jest na delikatnym kakaowo-migdałowym financierze.
Torty składające się z jednej warstwy financiera (wilgotnego biszkoptu z dodatkiem mąki orzechowej oraz musów w różnych smakach), udekorowane są polewą czekoladową lub zamszem z czekolady. Mają wysokość około 7cm. Tort musowy ma średnicę 22 cm i dzieli się na około 9 – 12 porcji.
mango i marakuja
financier migdałowy, prażynka z białą czekoladą, krem patissiere, żelka marakuja-banan, mus mango
czekolada z orzechem laskowym
kruszonka z orzecha laskowego, cremuex czekoladowe, mus mascarpone
wiśnia i pistacja
financier pistacjowy, prażynka z białą czekoladą, konfitura wiśniowa, krem z białej czekolady i mascarpone, mus pistacjowy
whisky z pomarańczą
financier czekoladowy, prażynka z deserową czekoladą, żelka pomarańczowa, krem waniliowy, mus whisky